INFO
1

De regelgeving rondom arbeidsomstandigheden kent drie niveaus. In de regeling vindt u concrete voorschriften waar u zich als werkgever, maar ook uw werknemers zich aan dienen te houden.

Arbowet aangepast
Vanaf 2007 zijn de doelvoorschriften van de Arbowet aangepast. Deze doelvoorschriften hebben betrekking op het creëren van veilige omstandigheden tijdens het werk. De Arbowet geeft de kaders; u en uw werknemers bepalen zelf hoe jullie hieraan voldoen.

Hoe u voldoet aan deze kaders, legt u vast in een Arbeidscatalogus; hierin staan technieken, afspraken, normen en manieren om te komen tot een zo veilig mogelijke werkplek. De bestanden hieronder zijn voorbeelden van een Arbocatalogus, opgesteld voor de papier en kartonindustrie. Op de website Verbondpk.nl vindt u meer info.

U kunt zelf een Arbocatalogus opstellen of uw bedrijf aansluiten bij de Arbocatalogus van uw branche. De inspectie SZW toetst deze. Hier vindt u diverse catalogi voor verschillende branches.

Veiligheidsverplichtingen
U -als werkgever- en uw werknemers hebben verplichtingen ten aanzien van een veilige werkplek en het veiligheidsbewustzijn op die werkplek. Hieronder een overzicht (inclusief vindplaats).

Regelgeving veilig werken
Onderstaand vindt u relevante regelgeving met betrekking tot veilig werken; bedoeld als naslagwerk.

Zaken op orde
Hoe brengt u zelf uw arbeidsveiligheid op orde? Via onderstaande buttons komt u bij een zelfcheck voor verschillende onderwerpen. Denkt u dat er verbetering mogelijk is? Wij helpen u graag!

HEEFT U EEN VRAAG?
CONTACT
1

Als veiligheidsexpert zijn wij u graag van dienst. Heeft u een grote of kleine vraag over de veiligheid op uw werkplek of tijdens uw evenement? Heeft u advies nodig, of wilt u een veiligheidsspecialist inhuren? Wij helpen u graag.

+31 850 654 880
EMAIL: erik@kontrolis.nl